1 Mart 2008 Cumartesi

Dünyanın Bor Merkezinde Arıcılık Kursu Düzenlendi


Seyitgazi ilçesinin kırka beldesinde Eskişehir Tarım il Müdürlüğü, Eskişehir Arıcılar Birliği ve seyitgazi Halk eğitim Müdürlüğünün müştereken düzenlediği kursta usta öğreticiliği Arıcılar Birliği başkanı Gürbüz TURHAN yaptı. Kursa 38 kursiyer katıldı. Kursun son gününde Halk eğitim Müdürü Sayın Mitat ŞENER bir konuşma yaparak arıcılığın önemini vurguladı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sayın arıcılar birliği başkanı ve hocamız gürbüz turhan beye kursa katılan tüm kırkalılar olarak saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz NOT GÜRBÜZ ABİ KIRKALI DOSTLARINI UNUTMA HER ZAMAN YERİN VAR KIRKADA KIRKALI DOSTLARINDAN SELAM

İlhami Uyar dedi ki...

Başkanım hayırlı olsun ,ne kadar bilinçli olunursa o kadarda randımanın artacağına ve kayıpların azalacağına inanıyorum.Tüm kursiyerlere ve hocalara şahsınızda teşekküe ediyor başarılar diliyorum.

Ali YILDIZ dedi ki...

Ben Ali YILDIZ diyorumki 500 gram bal için arılar, 3 milyon 750 bin defa çiçege konup kalkıyor. Bir kg bal için ise 40 bin tane arı, 6 milyon çiçegi dolaşıyor. Bal arıları bir peteği doldurabilmek için 100 milyon çiçegin nektarını emiyor ve 100.000km kanat çırpıyor. Bu deli çalışmanın arasında, dönüp “öbür arı benim kadar dolaşıyor mu?”diye kontrol gereğide duymuyor...
Hadi bakalım arıladan özürdileyelim, milyon yıldır hayatına fesat sokmadan sürdürüyor yaşamını.Bu arı cumhuriyetinde cinlik yapmak için “birkaç gram bal da kendime saklayayım” diye peteği hortumlayanada şimdiye dek rastlanmamış. kovandan çıkınını alıp başka yollara düşüp başka bir kovanda cumhuriyet kurmayıda düşünmemiş!
Siz hiç arıyı sokan bir arı biliyor musunuz?
Ya biz...
Aslında bu kurs çok iyi geldi.

erhanmeten dedi ki...

Sayın başkan ve arıcı arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.Herkeze selamlar.Arıcılığa meraklıyım ama bilgim çok az.Bilgimi artırmak ve arıcılığa aktif olarak katılmak için öncelikle kursların hangi tarihlerde ve nerde olacağını öğrenmek istiyorum.Bu işi bilinçli yapmak için yardımlarınızı rica ediyorum.Sevgiler saygılar.

nurarıkovanı dedi ki...

resimdeki kovan nurarıkovanına aittir 05327638076

Powered By Blogger